Το Προϊόν μας

Έχουμε τη χαρά να σας παρουσιάσουμε το mourelo, το δικό μας ελαιόλαδο.

Η ονομασία “moureloστην Κρήτη, στην τοπική διάλεκτο σημαίνει “ελαιόδεντρο”. Την ίδια σημασία έχει και το ιδεόγραμμα:

σύμφωνα με την γραμμική Α&Β. Η γραμμική Α ήταν η πρώτη γραφή που εμφανίστηκε κατά τη Μινωική εποχή στην Κρήτη τον 17ο αιώνα π.Χ.

Όλη η ποσότητα που παράγουμε προέρχεται από ένα και μοναδικό Ελαιώνα.
Αποτελείται 100% από ποικιλία κορωνέικη,την παραδοσιακή ποικιλία της Ελλάδας που θεωρείται η βασίλισσα των ελληνικών ποικιλιών.

Ο Ελαιώνας βρίσκεται σε πλαγιά με νότιο προσανατολισμό εκμεταλλευόμενος το φως του ήλιου και τα οφέλη του καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ο Ελαιώνας δεν ποτίζεται και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα δέντρα να έχουν δημιουργήσει ένα πολύ δυνατό και βαθύ ριζικό σύστημα στην αναζήτηση νερού και θρέψης. Έχει παρατηρηθεί ότι ξερικοί ελαιώνες δίνουν έντονα γευστικό ελαιόλαδο με μεγαλύτερη συγκέντρωση πολυφαινολών.
Η συγκομιδή ξεκινά νωρίς, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου όπου ο καρπός είναι ακόμα άγουρος ώστε να παράξουμε ένα αγουρέλαιο πλούσιο σε πολυφαινόλες.

Η ποσότητα που θα συλλέξουμε μεταφέρεται στο ελαιοτριβείο μέσα σε λίγες ώρες, ώστε ο καρπός να μείνει αναλλοίωτος πριν μπει σε διαδικασία έκθλιψης, η οποία γίνεται με υπερσύγχρονες μεθόδους σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δίνοντάς μας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια το ελαιόλαδο που θα παραχθεί αποθηκεύεται στον χώρο μας σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας μέχρι την εμφιάλωση του.

Όλα τα παραπάνω συμβάλλουν στο να παράγουμε ένα μοναδικό ελαιόλαδο ανώτερης ποιότητας που ξεχωρίζει με τον αρωματικό του χαρακτήρα και τη γεμάτη γεύση του. Μέτριας αρωματικής έντασης απελευθερώνει ποικίλα αρώματα από γρασίδι, άνθη ελιάς, άγρια βότανα, με γεύση που χαρακτηρίζεται από μια ήπια έως έντονη αίσθηση πικρού στο στόμα και πικάντικου στο λαιμό.

Έτσι παράγεται το δικό μας πολυφαινολικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

EL